Le še do torka imate čas za oddajo davčnega obračuna!

Rubrika: RAČUNOVODSTVO IN FINANCE
Ključne besede: Rok za oddajo davčnega obračuna 2015, Kdo mora oddati davčni obračun, Kako oddam svoj davčni obračun.
Avtor: Anja Grahek
Vir: Data d.o.o., http://data.si/blog/2015/03/27/le-se-do-torka-imate-cas-za-oddajo-davcnega-obracuna/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Torkove+novice+31.3.2015
Datum: 03 2015
Povzetek: Le še do torka imate čas za oddajo davčnega obračuna!

V torek, 31. marca 2015, se izteče zakonski rok za predložitev davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti za koledarsko leto 2014. Davčni obračun so dolžne predložiti vse fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

Prav tako morajo davčni obračun oddati nosilci osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, ki so s 1. 1. 2014 vstopili v sistem obdavčitve z ugotavljanjem davčne osnove na podlagi dejanskih prihodkov (in dejanskih ali normiranih odhodkov).

Normiranci: Davčno osnovo za leto 2014 si izračunajte z Datinim kalkulatorjem

Davčni obračun predložijo v elektronski obliki, preko sistema eDavki.

Davčni zavezanci, ki so v letu 2014 davčno osnovo ugotavljali na podlagi dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov, lahko izjemoma še za leto 2014 predložijo davčni obračun v papirni obliki.

V davčnem obračunu akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti lahko zavezanci do 31. marca 2015 spremenijo izbrani način ugotavljanja davčne osnove.